Уволниха треньора на Черна гора, отказал да изведе отбора срещу Косово

Сериозен скандал назрява в балканския футбол. Наставникът на Черна гора Любиша Тумбакович бе освободен от поста национален селекционер на Черна гора. Причината е, че сръбският специалист е отказал да изведе отбора в европейската квалификация срещу Косово.

Припомняме, че снощи двата тима се изправиха един срещу друг, завършвайки при равенство 1:1 в Подгорица.

Причината, която се назовава от Тумбакович, е, че неговата родина Сърбия не признава официално независимостта на Косово. Това е първо участие в квалификации за Европейско първенство от страна на малката балканска държава.

Сръбският специалист посочва, че е получил натиск от страна на властите в родината му, като според тях той не трябва да води Черна гора в двубоя срещу Косово.

Припомняме, че Косово се отдели от Сърбия през 2008 г. В малката страна 90% от населението е етнически албанци, които не искаха да живеят под сръбската власт. САЩ и голяма част от страните от Европейския съюз признаха страната за независима, но Сърбия, Китай и Русия не приемат независимостта на Косово.

Дуо от Цървена Звезда също пропусна двубоя на Черна гора

Освен националния селекционер, двама футболисти на Цървена Звезда също не излязоха в двубоя срещу Косово. Това са Филип Стойкович и Мирко Иванич.

%d блогъра харесват това: