Проклятието на номер 7 в Манчестър Юнайед след Роналдо

Седмицата в Манчестър Юнайтед е свещеният номер. Велики футболисти като Джордж Бест, Дейвид Бекъм и Кристиано Роналдо са слагали седмицата на гърба си. Този номер носи големи очаквания и отговорности, като не всеки футболист може да се справи с това.

Днес се отбелязват точно 10 години от както последната велика „седмица“ на Манчестър Юнайтед – Кристиано Роналдо напусна тима. От тогава редица класни футболисти взеха този номер, но те не се представиха според очакванията.

Мнозина фенове вече смятат, че този номер вече носи проклятие. За 10 години футболистите, носили този емблематичен номер, са отбелязали едва 15 гола във Висшата лига.

6 футболисти носиха емблематичния номер на Манчестър Юнайтед

Цели 6 футболисти се изредиха да носят този свещен за клуба номер в последната декада. Първи след напускането на португалския футболист седмицата сложи Майкъл Оуен. Той отбеляза едва 5 гола за 3 сезона и напусна без да остави големи впечатления, но поне постигна целта си – спечели Висшата лига.

Следващият, който облече емблематичния номер, бе Антонио Валенсия. Еквадорецът прекара само 1 кампания с този номер. Тогава той отбеляза едва 1 попадения в лигата. Валенсия отново си връща номер 25, с който чувства, че играе по-свободно.

„Страхът“ от седмицата бе толкова голям, че в единствения сезон на Дейвид Мойс никой не носи този номер. Следващото лято на „Олд Трафорд“ пристигна Анхел Ди Мария. Аржентинецът пристигна като един от най-добрите футболисти в момента, като веднага взе номер 7.

След контузии и конфликт с Луис Ван Гаал, аржентинецът напусна след само 2 гола за шампионата. Следващото лято в клуба пристигна Мемфис Депай, който също сложи свещения номер, но и той разочарова. Той отбеляза едва 2 гола за сезон и половина в клуба.

Последният футболист, облякъл този номер, е Алексис Санчес. Той пристигна миналата зима в клуба, като не успя да покаже най-доброто от себе си. Чилиецът има 3 гола във Висшата лига, като не успя да впечатли никой на „Олд Трафорд“, че заслужава да е в клуба, да взема най-високата заплата и да носи номер 7. По всяка вероятност той ще напусне това лято, а номер 7 очаква следващата си „жертва“.

%d блогъра харесват това: