Уволниха шефа на Националния стадион “Васил Левски“

Директорът на Националния стадион “Васил Левски“ Георги Кузев е бил освободен от своя пост, потвърдиха от Министерството на младежта и спорта.

За сега мотив за уволнението не се съобщава.

Решението идва дни след загубата на националния отбор по футбол от Косово с 2:3 в мач от европейските квалификации. След злополучния двубой президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов избегна среща с журналисти, качвайки се в джип, който премина през лекоатлетическата писта.

По пътя към возилото шефът на футбола ни бе съпровождан именно от Кузев, а кадри от маневрата, с която бяха финтирани журналистите, станаха хит в социалните мрежи.

Проблемът в случая е, че тежката кола се е движила по лекоатлетическата писта и е рискувала да я повреди. Достъпът до нея е ограничен, като се влиза само с пропуск, издават от федерацията по лека атлетика.

Министър Красен Кралев взе отношение по случая. Според него постъпката на Михайлов не е редна, макар да няма изрична забрана. По принцип по пистата могат да се движат само линейки и пожарни автомобили, които изпълняват служебните си задължения.

Стадион “Васил Левски” се ползва от футболния съюз срещу наем, а собственик е държавата.

 

 

Comments

comments

%d блогъра харесват това: