България победи Световния шампион Сърбия

Националният отбор на България по волейбол за жени постигна втори успех във волейболната Лига на нациите. „Лъвиците“ победиха с 3:1 гейма (21:25, 25:21, 25:17, 25:23) Световния шампион Сърбия.

На двубоя в Нингбо, Китай българските възпитанички изиграха един изключителен двубой, като записаха втора поредна победа. Припомняме, че миналата седмица „лъвиците“ победиха с 3:1 Южна Корея.

Днес отборът на Сърбия бе изключително млад и неопитен, което се видя в огромни периоди от срещата. „Плавите“ спечелиха първия гейм, след като родните волейболистки загубиха инициативата в края. Това се повтори, но с обратната страна във втория гейм. В третия и четвъртия България игра много силно, като рано успяваше да дръпне в резултата.

Въпреки победата, България ще изпадне

Успехът днес срещу Сърбия означава, че България няма да заеме последното място в Лигата на нациите. Там по всяка вероятност ще се класира отборът на Южна Корея. Но това не означава, че „лъвиците“ няма да изпаднат.

Правилата на Лигата на нациите показват, че България се бори за мястото си в елита с отборите на Полша, Белгия и Доминиканска република. А родните волейболистки са далеч от тях в подреждането.

 

%d блогъра харесват това: