Запознайте се с бразилския Лионел Меси

В момента Копа Америка е притегателното място за всички фенове на футбола в Южна Америка. На турнира в Бразилия най-силните тимове от континента си оспорват трофея, който последните две издания бе спечелен от състава на Чили. Турнирите в този континент са познати с колоритните си фенове. Днес ще ви запознаем с един от тях – бразилецът Лионел Меси.

Не е изненадващо да видите малко момче, което носи тениска на Барселона, а на гърба му пише – Меси. Навярно стотици хиляди са малчуганите, които носят подобен екип. Но всъщност героят на днешния разказ не носи просто екип, на който пише Меси, а това е името му.

6-годишният бразилски фен се казва Лионел Меси Майер дос Сантос. Той носи имената на носителя на 5 Златни топки, майка си и баща си.

Бразилския Меси

Всъщност родителите са големи фенове на Лионел Меси и през 2012 г., когато се родил синът им, те решили да го кръстят именно на любимия си футболист. Това е странно, тъй като Бразилия и Аржентина са двата големи врага в южноамериканския футбол.

Малкият Лионел Меси мечтае да срещне идола си

Родителите на малкия Лионел Меси решиха да изненадат своя син. Те решиха да го заведат на двубоя между „гаучосите“ и Катар от груповата фаза тази нощ.

Всъщност младият бразилец също е тръгнал по стъпките на своя идол. Той играе футбол от няколко месеца в местна футболна академия.

%d блогъра харесват това: