Садио Мане избягал от вкъщи на 16, за да преследва футболната си мечта

В момента Садио Мане е един от най-класните футболисти в европейския и световен футбол. Той раздели голмайсторския приз на Висшата лига с Мохамед Салах и Пиер Емерик Обамеянг. Сенегалецът също така спечели и Шампионската лига с Ливърпул преди по-малко от месец.

Но футболната му мечта е било близо да остане само в неговото съзнание. Като подрастващ родителите на Мане му забранявали да следва футболната си мечта. За тях по-важно е било учението и не му позволявали да отсъства по никакъв начин от учебни занятия.

Така на 16-годишна възраст Мане предприема риск, бяга от вкъщи, за да последва футболната си мечта. Той успява да покаже на какво е способен и убеждава родителите си, че трябва да се занимава професионално с футбол.

Подготвих всичко до последната минута, знаейки, че нямам никакви пари“, разказва Мане. „Вечерта се скрих във високата трева пред вкъщи и рано сутринта си измих зъбите и дори без да си взема душ тръгнах. Никой в семейството ми не знаеше, само най-добрият ми приятел.“, продължава звездата на Ливърпул.

Приятел помогнал на Садио Мане да преследва мечтата си

Ходих дълго време да се срещна с приятел, който ми даде пари на заем, за да мога да си хвана автобуса за Дакар“, разказва сенегалският футболист.

Той пристига в столицата на Сенегал и показва на проби за футболна академия качествата си. Като се връща при роднините си, Мане вече е доказал класата и уменията си и по този начин ги е убедил, че е по-добре да се занимава професионално с футбол.

 

%d блогъра харесват това: