Австралия преговаря за съвместна кандидатура на Мондиал 2034

Австралия преговаря с Индонезия за съвместна кандидатура на Мондиал 2034, стана ясно по-рано днес. Новината идва на фона на по-раншните намерения на Индонезия да се кандидатира с Тайланд.

Австралийската футболна федерация наскоро е провела разговори с индонезийските си колеги относно целите пред евентуалното приемане на Световното първенство по футбол. Срещата е станала факт на в Лаос пред футболната федерация на Асоциацията на Югоизточните азиатски нации.

Австралия преговаря с Индонезия за приемане на Мондиал 2034
Австралия преговаря с Индонезия за приемане на Мондиал 2034; футболната федерация е твърдо решена да домакинства на Световно по футбол

Индонезийска медия, цитирайки генералния секретар Рату Тиша, информира, че местната федерация решила да си партнира с Австралия. Причината: Тайланд се отказали от разговорите, тъй като “не били готови”.

Представител на индонезийския комитет добавя, че приветстват съвместната кандидатура с Австралия. Същият допълва, че са готови да работят с всекиго от асоциацията на югоизточните азиатски нации.

Друга държава, за която има твърдения, че ще пробва да домакинства Световното през 2034г. е Египет. Нигерия и Зимбабве са други две африкански нации, които проявяват интерес.

Все пак най-голям остава шансът Мондиал 2034 да се проведе в Югоизточна Азия. Вероятно е това да се случи в две, три или дори четири страни. Интерес да участват имат редица държави, сред които Филипините, Сингапур, Виетнам, Китай и Камбоджа.

%d блогъра харесват това: