Иван Турицов пред трансфер в ЛА Галакси

Един от перспективните футболисти на ЦСКА Иван Турицов е пред престижен трансфер. 19-годишният краен бранител почти сигурно ще премине в един от силните тимове в МЛС – ЛА Галакси.

Турицов изигра силен сезон, в който успя да се пребори за титулярно място в ЦСКА. Това е привлякло вниманието на ЛА Галакси, които към момента се намират на второ място в Западната конференция. Това означава, че Златан Ибрахимович и компания ще играят в плейофите за титлата на МЛС.

Очаква се Турицов да се включи като основен футболист на поста десен бек. В момента играещият на тази позиция Ролф Фелшер, който напуска след края на сезона. Другата опция в състава на тази позиция е 17-годишният Хулиен Араухо.

Христо Стоичков с голяма роля за трансфера на Иван Турицов

Носителят на Златната топка Христо Стоичков за пореден път е в основата на трансфер на български футболист зад океана. Преди година той спомогна за трансфера на Антон Недялков, а по-рано през лятото договори пращането под наем на Едвин Джеси в Далас.

Припомняме, че Турицов получи тежка травма по време на последното „вечно дерби“ за миналия сезон. Той се възстанови от травмата и вече започна подготовка с „червените“.

 

%d блогъра харесват това: