Тежка болест накара Синиша Михайлович да напусне Болоня

Един от легендарните футболисти на Югославия и италианския шампионат Синиша Михайлович е изправен пред битка с коварна болест. Вчера от Болоня съобщиха, че лични проблеми са принудили треньора на тима да напусне подготовката и да се оттегли от поста. Бе насрочена специална пресконференция за днес.

Преди броени минути той съобщи, че е болен от левкемия и ще започне на момента лечението. “За съжаление, а може би пък и за мой късмет, след направените кръвни тестове преди няколко дни установихме някои аномалии. Най-трудната част за мен, докато станат ясни окончателните резултати, бе да убедя моята съпруга, че имам температура. Аз обаче, оказа се, имам левкемия”, заяви Михайлович.

“Казвам ви всичко това с молбата да уважавате личния ми живот. Цяла нощ плаках, след като разбрах за болестта. Дори и сега имам сълзи в очите си, но не се страхувам. Напротив, нямам търпение да започна лечението си и да спечеля тази битка. Победата ми е вън от всякакво съмнение”, сигурен е бившият играч.

Синиша Михайлович е сред обичаните футболисти в Италия

В кариерата си роденият във Вуковар Михайлович е играл за Рома, Лацио, Сампдория и Интер. Въпреки че игра за двата римски гранда, той е уважаван от тях. Същата е позицията и с двата гранда от Милано.

Михайлович бе играч на Интер, където приключи кариерата си, а след това води Милан. Още той бе наставник на Катания, Фиорентина, Сърбия, Сампдория, Торино, Спортинг Лисабон и Болоня на два пъти, който е последният му за сега отбор.

%d блогъра харесват това: