Тежката история на Дейл Дженингс след мечтания трансфер в Байерн Мюнхен

Дори и на най-големите фенове на Байерн Мюнхен името Дейл Дженингс едва ли им говори нещо. През 2011 г. той бе един от най-големите таланти на английския футбол. Но животът понякога се обръща и си взема това, което е дал. Въпреки таланта, Дженингс не се налага в Байерн, страда от тежки контузи и през 2017 г. слага край на кариерата си, когато е само на 24 години.

Тогава той научава, че дъщеря му Мила е диагностицирана с левкемия. „Това е най-лошото нещо, което един родител може да чуе, че детето ти има рак. За мен футболът вече не беше важен“, заявява Дженингс.

Дженингс започва работа в склад на Амазон

Краят на футболната кариера не означава, че той няма нужда от работа. Дженингс започва тежка работа в склад на Амазон. Това за него било „справка с реалността“. Но постепенно той успява да усвои нови умения и в момента е инспектор по качеството в Ленд Роувър.

Той е пред завръщане във футбола. Дженингс ще играе от есента в 9-та дивизия на английския футбол Рънкан Таун. Дъщеря му вече се подобрява, което му дава възможност да се наслади на любимия спорт.

Мечтата Байерн Мюнхен

Въпреки повратностите на живота, той още на 18 години е сбъднал една от големите си мечти – да играе за Байерн Мюнхен. По това време към него има интерес към него от редица силни отбори във Висшата лига. Но той решава да премине в немския колос Байерн.

Той никога няма да забрави 13 юли 2011 г., когато Байерн плаща 1.7 милиона евро за него. „Не можех да повярвам какво се случва с мен, докато не бях в самолета и пътувах към Мюнхен“, спомня си бившият футболист.

За няколко месеца Дженингс, който играеше пред не повече от 5000 зрители в долните дивизии на Англия се превърна в един от големите таланти на Байерн Мюнхен, потенциален заместник на Франк Рибери.

Дейл Дженингс

Самият капитан на Байерн Мюнхен Филип Лам посрещнал младока, запознал го с отбора и му помагаше в първите дни в новия град. Но скоро 18-годишният талант се изправил пред редица трудности. Той имаше проблеми с установяването си в Мюнхен.

Във втория отбор на Байерн той изигра 36 двубоя, като играеше там с Емре Джан и Пиер-Емил Хойберг. Но контузиите и липсата по дома не му позволиха да се справи в Мюнхен.

Завръщане у дома

Така през 2013 г. Дженингс напуска Байерн, след като не изигра нито един двубой за първия отбор на „баварците“. Тогава той премина за 250 хиляди в състезаващия се в Чемпиъншип Барнзли.

Първоначално той се представя добре, като спечели наградата за най-добър млад играч в Барнзли. Но не след дълго дойдоха отново контузиите. Последва тежък период в МК Донс, в който за 1 година той изигра само 1 двубой и сложи край на кариерата си.

%d блогъра харесват това: