УЕФА изхвърли Мехелен от Лига Европа за уредени мачове

Седмица след като УЕФА наложи наказание на Скендербеу за уредени мачове, същата участ сполетя и белгийския Мехелен. От континенталната футболна централа имат доказателство за участие в уредени двубои в местния шампионат.

В понеделник от УЕФА обявиха, че ще помилват белгийския клуб, но след това решиха да наложат наказанието. От клуба са обжалвали пред местния съд, но жалбата е била отхвърлена. От европейската централа са уведомили белгийската футболна федерация.

Мехелен щеше да започне участието си от груповата фаза

Миналия сезон отборът на Мехелен изненадващо спечели Купата на Белгия. Това даваше правото на „жълто-червените“ да играят директно в груповата фаза на турнира. Наказанието означава, че Стандарт Лиеж ще вземе мястото на Мехелен в груповата фаза на турнира.

А отборът на Антверпен ще участва в квалификационните кръгове на Лига Европа. А отборът на Гент, който не бе добил право да участва в турнира, ще започне участието си от втория предвариелен кръг. Другата седмица съставът ще се изправи срещу румънския Виторул Констанца.

Наказанието на Мехелен е наложено за участие на отбора в уредени двубои през сезон 2017/18. Според УЕФА Мехелен се е облагодетелствал финансово след участието си в двубоите.

%d блогъра харесват това: