Аугсбург води най-екстремната лятна подготовка

Лятото е време за подготовката на отборите на топ първенствата в Европа. Те се подготвят за началото на следващата тежка кампания, която ще започне след по-малко от месец. И докато повечето топ клубове се подготвят в свръх модерни центрове, ходят на турне из целия свят, то Аугсбург има съвсем различен план за това лято.

Треньорът на немския тим има различно виждане за лятната подготовка. Той заведе тима си да се подготвя в швейцарските Алпи. Съставът ще прекара следващите дни в съвсем различни условия, на които са свикнали съвременните професионални футболисти.

Футболистите и треньорският екип на Аугсбург ще спят в планинска хижа, в която няма удобства като течаща топла вода и тоалетна.

Спартански условия за футболистите на Аугсбург

Освен липсата на удобство на хижата, в региона няма и мобилно покритие, което оставя изключени футболистите от външния свят. Още по-тежко за тях е, че те трябва да се събуждат в 5 и 30 сутринта, за да започнат планински преход в 6.

Според треньора този лагер ще покаже способностите и предела на възможностите на всеки играч. Освен това те ще се сплотят като колектив, а високопланинската подготовка ще им помогне бързо да навлезят във форма.

 

%d блогъра харесват това: