България остана със сребро на Европейското по волейбол

Националният отбор на България до 17 години остана със сребърните медали на Европейското първенство за възрастта. На финала, игран в столичната зала „Христо Ботев“, „лъвчетата“ загубиха от Франция с 1:3 гейма.

Въпреки загубата от „петлите“, родните волейболисти показаха силна игра и голяма борбеност, която се хареса на множеството фенове, изпълнили залата в Студентски град.

Силно начало за французите

В началото на двубоя отборът на Франция започна по-добре. „Петлите“ се оттеглиха на първата техническа пауза при резултат от 8 на 5. Постепенно гостите започнаха да увеличават резултата със силен сервис и атака. Разликата набъбна до 13 на 8, като тези 5 точки се запазиха до самия край на гейма. В един момент французите поведоха с цели 8 точки, като това се оказа непосилна разлика за наваксване от „лъвчетата“. Франция успя да затвори първия гейм с 25 на 20 точки.

България се върна в мача със спечелването на втория гейм

Втория гейм започна още по-силно за „петлите“. Те поведоха с 4:0 точки, но постепенно домакините успяха да наваксат резултата, като изравниха при 7 на 7. Последва равностойна битка точка за точка. „Лъвчетата“ дори стигнаха до 3 точки разлика при 14 на 11, но французите успяха да се върнат в гейма при 15 на 15.

Последва равностойна битка при точка за точка. В края на гейма българите показаха невероятна игра в защита, като успяха да извадят няколко невъзможни топки. Така при резултат 24 на 23 за България Нейтън Кановас атакува в аут, като по този начин резултатът стана 1 на 1.

Франция довърши домакините с два безответни гейма

Третият и много важен гейм започна равностойно. При 3 на 3 „петлите“ дръпнаха с 3 точки разлика, като тя в даден момент в началото на гейма набъбна до цели 5. Постепенно се върнахме в гейма при 11 на 8, но така и не успяхме да отговорим на силната атака и мощен сервис на французите.

Въпреки силната игра в защита, „лъвчетата“ просто не успяха да поддържат високото темпо на „петлите“, с което гостите затвориха третия гейм с 25 на 20 точки.

Четвъртия и последен гейм французите, видимо успокоени, започнаха да играят много силово. Това се оказа непосилно за българските волейболисти, които бързо изостанаха в резултата. В Рано, рано в гейма французите убиха интригата и спечелиха двубоя, затваряйки четвъртия сет на 13 точки.

%d блогъра харесват това: