Историята на играча, който спечели риалити шоу и подписа с Интер

В родната дествителност е повече от популярно футболисти да участват в риалити шоу. Най-често те го правят в края на кариерата си илипросто, за да се популяризират отново. Но в Италия преди 9 години Скай 1 организира предаването – „Следващият футболен талант“. Това риалити шоу събра талантливи футболисти от цял свят, а наградата беше договор с Интер за 6 месеца.

По това време „нерадзурите“ бяха водени от Жозе Моуриньо, а съставът бе един от най-силните в Европа. Именно по това време италианският гранд спечели историческия требъл.

Хиляди талантливи футболисти се явиха на кастингите. Но само 10 бяха избрани за финалите, които се провеждаха в Италия. Съдиите отсъждаха не само по качествата на футболистите на терена, но и по способността им бързо да се учат, отборния дух и възможността за приспособяване на ново място.

След края на предаването, водено от Джейми Реднап, победител стана 17-годишното крило Бен Грийнхалх. Той имаше едва 1 мач за скромния Уелинг Юнайтед. Но това предаване преобърна живота му, като премина в един от най-силните отбори на света и се запозна лично с Жозе Моуриньо.

10-те момчета са изпратени за финалите в едно прекрасно имение до езерото Комо. Там те са учили италиански, тренирали са, като са имали и занимания на тренировъчното игрище на „нерадзурите“.

via GIPHY

Подготовка за живота в Италия

Още като стана ясно, че Грийнхалх е сред финалистите в предаването, той се разбира с Уотфорд. Младият футболист тренира с тима, докато замине за Италия. „Стършелите“ го харесват, като му предлагат договор, но той решава да следва мечтите си в Италия.

След като спечели състезанието, младокът се превръща в истинска звезда на Ботуша. Снимки, срещи с медии и фенове, запознанство с футболисти и щаб. А дговорът от 6 месеца с Интер му дава силен старт във футбола.

„Нерадзурите“ решават да дадат шанс на младия футболист, като удължават договора му с още 1 година, след изтичането на 6-те месеца. Те го пращат под наем в третодивизионния Комо, където да се обиграва.

Проблемите го застигат с пълна сила. В Комо той попада в отбор, пълен с италианци и никой не говори английски. Той знае италиански от шоуто, но не достатъчно добре, за да води всекидневни разговори, основно знае футболни понятия и как да се разбира с играчите на терена.

Също така Комо в този момент е в сериозна финансова криза. Към Коледа играчите не са вземали заплата от месеци, а Грийнхалх няма този проблем. Той е под наем и заплатата му се плаща от Интер. Но това създаде бариера между него и другите играчи.

via GIPHY

Когато мечтата в Интер се сгромоляса…

Въпреки трудностите в Комо, голямата цел пред талантливия футболист бе да пробие в първия отбор на Интер. Той смята, че смяната на Жозе Моуриньо, който замина за Реал Мадрид, с Рафаел Бенитес не му помогнала.

Грийнхалх се бе запознал с португалския специалист, който е настоявал за удължаване на договора му с клуба. Когато испанския специалист преминава в Интер, младокът е под наем и Бенитес така и не се запознава с качествата му.

Така след като му изтече договора с Интер, той така и не записа двубой за първия тим. Не се намери и отбор, който да му предложи договор. Така Грийнхалх за две години бе далеч от футбола преди да се завърне в бившия си отбор Уелинг Юнайтед.

От тогава до сега Грийнхалх е сменил 12 отбора в долните дивизии на Англия и Шотландия. Смятаният за талант по време на шоуто така и не се разви като стабилен футболист, който да направи солидна кариера. В момента той играе за Дартфорд в 6-та дивизия на английския футбол.

%d блогъра харесват това: