Започват мачовете на истината за волейболистите

Мъжкият ни национален отбор по волейбол се насочва към олимпийската си мечта.

От днес до неделя България ще изиграе три поредни мача в три поредни дни, а съперници на нашите момчета са олимпийският шампион Бразилия, Египет и Пуерто Рико.

За Токио 2020 се класира само победителят в квалификацията. Ако не успее да изпълни целта си, българският отбор ще има втора, но много трудна възможност чрез континенталната квалификация през януари.

Тази вечер от 20:30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна, “лъвовете” започват похода си към Токио 2020 срещу отбора на Египет.

Очакванията са за успех на волейболистите ни срещу днешния съперник, като най-силното оръжие на националния ни отбор са феновете във Варна.

Статистиката показва, че България има положителен баланс срещу “фараноните”, като последните три двубоя между двете нации завършват с победи за нашите волейболисти. Това се случи на олимпийския турнир в Лондон през 2012 (3:1), на световното първенство две години по-късно (3:2), както и в приятелски мач преди по-малко от година (3:0).

Традиционната японска кукла Дарума пристигна във Варна и очаква победителя в олимпийската квалификация по волейбол за мъже. Дарума е наградата за отборите, които спечелят шестте групи от квалификациите. Японската кукла ще се превърне в талисман за късмет на волейболните селекции.

 

Програмата за квалификацията за Токио 2020:
9 август
17.00 ч. Бразилия – Пуерто Рико
20.30 ч. Египет – България
10 август
17.00 ч. Бразилия – Египет
20.30 ч. Пуерто Рико – България
11 август
17.00 ч. Египет – Пуерто Рико
20.30 ч. България – Бразилия

Ето и пълния списък на групите:

Група “А”: Бразилия, Египет, България и Пуерто Рико

Група “B”: САЩ, Белгия, Холандия и Южна Корея

Група “C”: Италия, Сърбия, Австралия, Камерун

Група “D”: Полша, Франция, Словения и Тунис

Група “E”: Русия, Иран, Куба, Мексико

Група “F”: Канада, Аржентина, Финландия и Китай

%d блогъра харесват това: