Румънецът, който наказа Селтик, е бил отхвърлен от клуба

Късно снощи шампионът на Румъния Клуж хвърли една от най-големите изненади в тазгодишните квалификации на Шампионската лига. Северните ни съседи отстраниха опитния тим на Селтик. Клуж победи с 3:4 и с общ резултат 4:5 си осигури европейски футбол до края на годината.

Но зад историята с тази победа се крие една невероятна човешка история. Става въпрос за отбелязалия победния гол за румънците 28-годишен футболист Георге Тукудеан.

Той напусна стадиона със сълзи на очите. Само преди месец той претърпя операция на сърцето. Дори футболистът обяви преди двубоя, че може реваншът срещу Селтик да бъде и последният му мач в кариерата.

Миналия месец бях в Австрия за лека операция на сърцето и пропуснах няколко двубоя“, сподели преди мача румънският футболист. „Докторите ми казаха, че е безопасно и нищо няма да ми се случи. Сигурен съм, че мога да си върна формата от преди, но със сигурност ще бъде трудно“, продължи Тукудеан.

Героят за Клуж е отхвърлен като юноша от Селтик

Този двубой за Тукудеан бе още по-специален. Не само сърдечната операция разчувства румънския футболист. Когато бе 15-годишен той изкара пробен период в Селтик.

Тогава той дори е тренирал със звездите на отбора, сред които Шенсуке Накамура, Ян Венегор оф Хеселинк и Артур Боруц. Дори румънският младок тогава посетил двубой срещу Барселона.

Но в крайна сметка Селтик преценява, че той няма достатъчно потенциал и го отпраща. А сега той потопи в скръб всички фенове на „детелините“.

%d блогъра харесват това: