ФИФА пожали Манчестър Сити, ще плаща само глоба

ФИФА пожали Манчестър Сити само с глоба от 370 000 швейцарски франка за нарушаване на правилата за трансфери на футболисти под 18 години.

Решението е скандално, след като от световната централа го аргументираха с факта, че английският клуб е признал за верни заключенията на разследването. Тоест – Сити е признал нарушаване на чл. 19, от Регулациите на ФИФА за привличане на млади играчи, но няма да бъда наказан със спиране на трансферите.

Заради подобно провинение “Челси” получи забрана за привличане на нови играчи в рамките на два поредни трансферни прозореца. Преди 2 години такова наказание изтърпя Барселона, пак за нарушаване на чл. 19.

Сити обаче се разминава, като Дисциплинарната комисия пусна трогателно официално съобщение по темата:

“Манчестър Сити е намерен за виновен по няколко члена, включително чл. 19 от Правилника за статута и трансфер на играчи. Клубът е санкциониран с 370 000 франка, като комисията взе под внимание факта, че Сити призна нарушението си”.

Очаква се на Сити, както и на Пари Сен Жермен, да се размине и по другия, далеч по-значим казус.

Те са разследвани и за нарушаване на Финансовия феърплей от УЕФА, като ги заплашва изваждане от евротурнирите, ако вината им бъде доказана.

Вероятно такова няма да има – все пак говорим за клубовете, изцяло изградени върху парите от Катар и Абу Даби, които се оказват все по-важни за европейския и световен футбол в последните години.

 

 

%d блогъра харесват това: