Женският ни тим замина за Европейското с 14 състезателки

Женският ни национален отбор по волейбол замина с 14 състезателки за предстоящото европейско първенство. Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 23 август до 8 септември в четири страни – Турция, Полша, Унгария и Словакия.

Старши треньорът Иван Петков реши да повика следните имена:

Разпределителки: Лора Китипова и Петя Баракова.

Посрещачи и нападатели: Елица Василева, Мария Каракачева, Гергана Димитрова, Елена Бечева, Мирослава Паскова, Александра Миланова и Вангелия Рачковска.

Централни блокировачи: Нася Димитрова, Мира Тодорова и Мария Кривошийска.

Либера: Жана Тодорова и Кристиана Петрова.
България е в група “А” в Анкара, а съперници на волейболистките ни са домакините от Турция, световният и европейски шампион Сърбия, Франция, Гърция и Финландия.
“Лъвиците” ще изиграят първия си мач от груповата фаза на турнира на 23 август в Анкара срещу Франция, а срещата стартира от 14:30.
На 25 август волейболистките ни ще изиграят втория си двубой срещу Сърбия от 17:00 часа.
На следващия ден, 26 август, програмата продължава с нов тежък мач, този път срещу домакина Турция, който е насрочен за 19:30 ч.
На 27 август българските момичета ще се изправят срещу Гърция, отново от 19:30 часа.
България ще изиграе последния си мач от груповата фаза срещу Финландия, който е на 29 август от 17:00 ч.
Всички мачове на родните волейболистки ще бъдат предавани пряко в ефира на БНТ 3!
За втората фаза се класират първите четири тима от всяка група, като следват директни елиминации. Съперници в тази фаза ще бъдат класиралите се тимове от група “А” срещу тези от група “С”, и съответно отборите заели първите четири места от група “В” срещу група “D”.
%d блогъра харесват това: