От фалшив чек до титлата на US Open – историята на Бианка Андрееску

Късно снощи тийнейджърката Бианка Андрееску хвърли голямата сензация. Канадската тенисистка победи голямата Серина Уилямс на финала на US Open. Така за втора поредна година американската тенисистка се проваля на финал, въпреки че е големият фаворит. Но до тук със Серина, време е да обърнем внимание на една талантлива тенисистка, която влезе ударни в дамския тенис.

Интересна е историята на Андрееску. Преди 3 години, когато е едва на 16 години, решила да направи нещо интересно. Принтирала си чек, който прилича на шампионския на US Open. Написала си сума и си е представяла, че го печели преди хиляди зрители на Артър Аш Стейдиъм.

Само 3 години по-късно това се случи наистина. А канадската тийнейджърка заработи над 3 милиона долара от наградния фонд.

„Бях мечтала за този момент дълго време“, бяха първите думи на 19-годишната тенисистка след победата снощи. „Да стане реалност, наистина е лудост.“

Лудост е думата, която мнозина тийнейджъри в Америка и Канада постоянно използват. С нея описват някакви изненадващи неща, които им се случват.

Преди година Бианка Андрееску отпада в първия кръг на квалификациите

Само година по-рано Андрееску бе на коренно различен полюс. Тя имаше тежка контузия, която ѝ попречи да се представи добре на US Open. Канадката отпадна още в първия кръг на квалификациите.

Миналата година определено тя иска да бъде забравена бързо. През тази година, все едно не е имала проблеми. Тя записва невероятен прогрес, като мнозина специалисти не спират да говорят за нея.

В края на миналата година Андрееску беше изиграла едва 6 двубоя в основната схема на турнири от дамския тур. Но в началото на годината всичко е различно.

Тя спечелва изненадващо силния турнир в Индиън Уелс, записва победа и в Торонто. Така тя успява да стигне до номер 15 в световната ранглиста, като спечели сериозни за нейните стандарти приходи.

А след успеха си на Артър Аш Стейдиъм, Бианка Андрееску ще се изкачи до номер 5 в света. И още веднъж удвои парите, спечелени от тениса.

Новата шампионка е дъщеря на румънски емигранти

Родителите на Бианка Андрееску – Нико и Мария са румънски емигранти. В началото на 90-те, след промените в родината им, те се преместват да живеят в Канада, където почти 10 години по-късно се ражда и дъщеря им Бианка.

Тя е с канадско гражданство, израстнала в Канада, но не е забравила какъв е произходът ѝ. Тя от малка е била отглеждана да цени парите. Баща ѝ е инженер, а майка ѝ – финансист.

Родителите на Бианка са ѝ помагали в много тежки моменти, като са я спрели от това да се откаже от спорта. Тя сега се надява, че повече няма да има трудни моменти. Дори заяви, че ще се надява да задмине невероятния рекорд от 23 титли от шлема на Серина Уилямс. Дали ще се получи? Ще разберем с годините. Очакваме с интерес дали Андрееску ще се превърне в основна претендентка за титлите дълги години или в поредната млада звезда, която прави мимолетен успех и после се загубва от полезрението. Такива примери в дамския тенис много.

%d блогъра харесват това: