Алфонсо Дейвис – младият талант на Байерн Мюнхен, роден в бежански лагер

Отборът на Байерн Мюнхен е един от съставите в Германия, който често дава шансове на млади футболисти. Редица класни футболисти са произлезли от школата на състава и ще продължат да се развиват много млади момчета. Това е място, което изгражда бъдещите футболисти не само на терена, но и как да се държат извън него.

Невероятна е историята на един от младите таланти на клуба, който не е започнал в школата, но още е много млад – Алфонсо Дейвис. Той е роден в бежански лагер в Гана през 2000 г. Родителите му са избягали от родината си по време на гражданската война.

Когато Дейвис е на 5 години, те заминават за Канада, търсейки убежище. Още като момче Дейвис преминава във Ванкувър Уайткепс, където бързо започва да впечатлява всички в клуба с развитието си.

Когато е само на 14 години, Дейвис дебютира в МЛС, като оставя добри впечатления. Но през миналата година той вече показа, че е израснал за големия футбол.  Миналата година Байерн Мюнхен плаща рекордните за МЛС 9.84 милиона паунда за правата на тийнейджъра с ганайски произход.

Алфонсо Дейвис постепенно се налага в състава

Младият Дейвис изигра вече 10 двубоя за тима на Байерн Мюнхен, като 4 от тях бяха влизане като резерва. За тези двубои той отбеляза два гола. Но в предсезонната подготовка младокът показа невероятните си качества, отбелязвайки гол красавец срещу Тотнъм.

При пристигането си на „Алианц Арена“ младокът още не може да повярва какво му се случва. Той е бил толкова притеснен от новото място, че дори се е срамувал да последва своите нови съотборници в инстаграм.

Новата надежда на Байерн Мюнхен има всичко, за да се превърне в звезда

Мнозина анализатори смятат, че той има невероятни сурови качества. Но те трябва да бъдат развити. Дейвис все още не винаги взема най-доброто решение как да продължи атаката на тима си.

Определено той се нуждае от повече игрово време, а битката на Байерн на 3 фронта ще му даде голям брой шансове за изява.

 

 

%d блогъра харесват това: