Григор Димитров ще представи България на ATP Cup

Най-добрият български тенисист ще участва на дебютното издание на ATP къп. Турнирът ще се проведе в началото на 2020 г. в Австралия, непосредствено преди Аустрелиън оупън.

Новият турнир е обявен от организаторите като отборно световно първенство в тениса. Регламентът предвижда в турнира да участват първите 24 държави в света, на база класирането в ранглистата на първите им ракети към 13 ноември тази година.

В момента Григор Димитров е под номер 27 в ранглистата, но се очаква да се изкачи с две позиции в понеделник. Това означава, че България към момента е на 20 позиция сред държавите и попада в турнира според регламента на турнира.

Все пак всичко зависи от това дали Григор Димитров ще поиска да участва на подобно състезание. Близки до него заявиха, че дълго време той се е колебаел за участие в подобно състезание.

Все пак той в крайна сметка е решил, че този път няма да обърне гръб на България. Регламентът на турнира позволява участието на между 3 и 5 тенисисти от страните, участнички. Така може да видим в подобен турнир и голямата ни надежда при подрастващите – Адриан Андреев.

Турнирът може да е пътят към Олимпиадата

Заради отсъствието на Григор Димитров от двубоите за Купа Дейвис, българинът няма да получи квота за участие на Олимпиадата в Рио.

Все още не е обявено официално, но се очаква ATP къп също да дава право на тенисистите да участват на Олимпийските игри в Токио следващото лято.

%d блогъра харесват това: