“Скъпи баскетбол” – Коби Брайънт

Късно снощи долетя новината, че великият баскетболист Коби Брайънт е загинал в катастрофа в хеликоптер. Докато повечето от феновете на баскетбола, и не само, се надяваха това да е поредната фалшива новина за смърт на известна личност, големите медии в САЩ започнаха да обявяват официално за голямата трагедия.

Тя разтърси изцяло световната общественост. Редица известни личности изказаха своите съболезнования на всички свързани с тази трагедия, в която загина и 13-годишната дъщеря на бившия баскетболист на ЛА Лейкърс.

В следващите редове ще ви представим поемата на Коби Брайънт, озаглавена “Скъпи баскетбол”. Тя вдъхнови и късометражен филм, който спечели и Оскар през 2018 г.

“Скъпи Баскетбол,

От момента, в който започнах да обувам чорапите на баща си и да стрелям въображаеми победни стрелби, знаех, че едно нещо е истинско: Влюбих се в теб. Любов толкова дълбока, че ти дадох всичко – от моя мозък и тяло, до духа и душата ми. Като момче на 6 години, дълбоко влюбено в теб, никога не видях края на тунела. Видях само себе си, тичайки навън. И така аз тичам. Тичам по всяко игрище и след всяка загубена топка заради теб. Ти поиска моя хъс, аз ти дадох сърцето си. Играх през пот и болка, не заради предизвикателството, а защото ти го изиска. Направих всичко за теб. Защото това се прави, когато някой те прави толкова жив, колкото ти ме накара да се чувствам. Ти даде на едно шест-годишно момче неговата “езерняшка” мечта и заради това винаги ще те обичам. Но аз не мога да те обичам така вманиачено още дълго. Този сезон е всичко, което все още мога да дам. Моето сърце може да поеме ударите, съзнанието ми може да понесе трудностите, но тялото ми знае, че е време да кажа сбогом. И това е Ок. Аз съм готов да те пусна. Искам да го знаеш сега, за да можем и двамата да се насладим на всеки момент, който ни е останал заедно. На хубавото и лошото. Дали сме си толкова много, всичко, което имаме. И двамата знаем, че независимо какво ще правя след това, аз винаги ще бъда онова дете. С опънати чорапи, кошче за боклук в ъгъла, 5 секунди на часовника, с топка в ръце.

5…4…3…2..1.

Ще те обичам винаги,

Коби”

 

 

%d блогъра харесват това: