Четвъртодивизионен отбор продаде 100 000 билета за мач с „невидим съперник“

Интересна инициатива са подхванали четвъртодивизионния Локомотив Лайпциг и неговите фенове. „Железничарите“ продадоха 100 000 билета за мач, срещу „невидим съперник“.

Билетът е на символична стойност от 1 евро, а вече са продадени малко над 100 000 билета. Очаква се двубоят да се състои на 8 май.

Това е една от мерките, взети от отбора, който изпадна в тежка финансова криза след спирането на футбола във всички нива в Германия.

Кампанията започна на 19 март, като целта е да се съберат 120 000 евро, които да стабилизират финансово клуба до нормализирането на положението.

Клубът е със славна история в немския футбол

Някои ще се запитат защо точно 120 хиляди билета трябва да се продадат? Според клуба толкова е рекордът за най-посетен двубой на отбора. Това е във финала за КНК през 1987г. Тогава Локомотив губи с минималното 1:0 от силния тим на Аякс. Победният гол пък вкарва легендата на футбола в Нидерландия – Марко Ван Бастен.

Отборът е първият шампион в историята на Германия, като тимът печели шампионата през 1903 г. под името ВФБ Лайцпиг. „Железничарите“ са редовен участник в европейските клубни турнири през 60-те, 70-те и 80-те години. Но след обединението на Германия, съставът изпитва сериозни затруднения и се лута в долните нива на футбола в страната.

Все пак се очаква да има събитие на 8 май, но то ще бъде изненада от клуба за неговите фенове. Според говорител на Локомотив парите ще се използват за заплати на служителите на клуба, както и за поддръжка на съоръженията.

%d блогъра харесват това: