7 често срещани грешки във ФИФА 20 Ultimate team

В липсата на мачове по телевизията, все повече фенове замениха реалните двубои с виртуални. А играта ФИФА 20 дава много възможности за забавление на почитателите на този спорт. Определено на най-голям интерес се радва Ultimate Team, като различните мисии и предизвикателства стават все по-интересни за играчите.

Но в преследването на възможно най-силния отбор, събран от любими и силни футболисти, мнозина допускат няколко грешки, които ги провалят в постигането на целите си. В следващите редове ще систематизираме 7-те най-често срещани грешки при управлението и развитието на отбора в Ultimate Team.

Пренебрегването на тактиките

Ако основната ви цел е да играете офлайн – скуад батълс и офлайн драфт, то тези тактики няма да са толкова важни за вашия отбор. Е, ако играете всеки мач на legendary, те ще са ви необходими все пак.

Но за онлайн игра, в какъвто и мод на играта да е, тези тактики са от изключително значение. Без правилна настройка, вие изоставате значително от вашия опонент още преди да е започнал двубоят.

Експериментирайте с тактиките, за да са подходящи за стила ви на игра и играчите, с които разполагате. Обърнете внимание на начина, по който играчите се защитват, как изграждат играта в атака, колко футболисти се включват при корнери и прочие.

Също така е важно да зададете точните инструкции на всеки един футболист от отбора ви. Така те ще се държат реално като отбор, ще се покриват, ще си помагат, ще се движат точно и стриктно, каквито функции сте им задали.

FIFA 20 Ultimate Team mistakes: Forgetting tactics

Преследване на пакове

Паковете са едно от най-интересните неща в играта. Тръпката преди да отвориш пака кой футболист ще се падне и любим и силен играч, който се пада. Това е стратегия за развитие на отбора в началото. Но след като натрупате солидна основа от играчи и само ви трябват скъпо подобрения, не давайте парите си за скъпи пакове.

Дори паковете по случай рождения ден на Ultimate Team, струващи 100 и 125 хиляди, дават едва 3% шанс да получите играч, който е с повече от 90 рейтинг. Това означава, че по всяка вероятност ще получите футболисти, чиято цена е по-малко, от колкото сте дали за този пак.

Затова съветът е да спестите тези пари и да ги инвестирате в конкретен играч, който искате. Все пак тръпката да отворите икона, Меси или Роналдо е голяма, но я запазете за паковете, които са награда от участието ви във FUT Champions или Division Rivals.

FIFA 20 Ultimate Team pack probability

Залагане на любими играчи от реалния футбол

Всеки има любими играчи във футбола – било то Меси, Роналдо, Неймар или Мбапе. Те са и най-силните в играта. Но има и играчи, които фаворизират футболисти, които не се радват на много силни характеристики в играта.

Един такъв пример е Серхио Бускетс. Той е един от най-добрите дефанзивни полузащитници в реалния свят. Но в играта е препоръчително да не играете с тази карта. Неговата скорост е едва 42, а в играта скоростта е от изключително значение. Все повече играчи използват футболисти с над 90 пейс дори в средата на терена. Така вие ще изгубите всякакъв шанс да се борите с такъв тип футболисти, използвайки бавния Бускетс. Неговата карта е оценена на 89, но не се залъгвайте от това число.

От друга страна, във ФИФА 20 има толкова много играчи, които са евтини, с нисък рейтинг, но картите им са изключително силни. Пример за такъв футболист е Бен Йедер. Да, всеки е бил жертва на неговия точен удар.

Игнориране на собствения игрален стил

Много играчи прибягват до гледане на клипове на най-добрите, за да се вдъхновят. В това няма нищо лошо – научавате нови неща, променяте и стила си на игра.

Но това, което работи за един, не означава, че ще работи за друг. Ако ви харесва да играете на контра-атаки, да приемате играта в собствената половина, да използвате дълги подавания и бързи футболисти, спазвайте този стил.

Не се опитвайте да играете стил, който не ви харесва, не ви подхожда, само защото някой про играч го използва и ви съветва. Намерете собствения си стил, с който постигате най-много успехи.

Търсене на звезди твърде бързо

Този съвет е насочен основно към новите играчи. Тогава получавате отбор с бронзови футболисти и няколко златни, които са далеч от исканите и качествени футболисти.

Мнозина решават бързо да се опитат да вземат най-добрите футболисти. Да, вие ще съберете бързо пари за Хари Кейн, да речем. Ще имате нападател с рейтинг 89. Но това няма да ви е достатъчно да постигате добри резултати, ако останалите ви футболисти са бронзови.

Важно е постепенно да подобрявате целия състав. Първо качете нивото, купувайки златни играчи, след това пост по пост подобрявайте състава с по-качествени и по-качествени попълнения.

FIFA 20 Ultimate Team mistakes: Going too big, too quickly

Игнорирането на chemistry style на играчите

Във ФИФА 20 chemistry styles на футболистите са от изключително значение. Мнозина не им обръщат внимание и не ги използват правилно.

Тези карти могат да подобрят конкретни качества на вашия играч. Искате повече скорост, повече сила или по-добър удар, използвайте правилните chemistry style.

За да получите най-доброто от всички играчи, сложете им chemistry style, който подсилва най-силните им качества. Само вратаря най-добре да оставите без такова допълнение.

FIFA 20 Ultimate Team mistakes: Forgetting chem styles

Подценяването на SBC

Squad Building Challenges се явява като много добра възможност да вземате силни играчи, разменяйки тези, които не ви трябват. Ако имате късмет с пакове, отваряте много от тях, то ще имате редица играчи, които не използвате, но са с висок рейтинг.

Не ги оставяте да „прашасат“ в състава ви, особено ако са untradable. Използвайте ги в SBC и вземете играч, който ще ви помогне.

Дори изискването да е да се размени отбор с рейтинг 87 или 88, то със сигурност всеки от вас има куп такива играчи, които никога не е използвал и не смята да използва. Разменете ги за този, който искате.

%d блогъра харесват това: