Стадион Алфредо Ди Стефано – една мечта, започнала във Флорида

Вчера отборът на Реал Мадрид изигра първия си официален двубой на стадион Алфредо Ди Стефано. Той се ползваше за подготовка и приятелски двубои, но по време на кризата с коронавируса, както и решението да се играят мачове без публика, ръководството на „кралския клуб“ реши да започне реконструкция на съоръжението си.

Така в следващите месеци се очаква „кралския клуб“ да играе на това ново и модерно съоръжение, което е с интересна история. В следващите редове ще представим повече информация за него.

Проект, започнал във Флорида

Проектът за стадионът във Велдебебас, наречен по-късно на името на легендата на „белия балет“, започва в САЩ. Фирма от Флорида спечели надпреварата за проекта, а 23 архитекта работеха върху изготвянето му.

Реймс е първият отбор, който гостува на този стадион

Той е открит на 9 май 2006 г. Тогава Реал Мадрид играе приятелски двубой срещу тима на Реймс. Интересен факт е, че в този двубой настоящият капитан на клуба Серхио Рамос отбеляза първия си гол с белия екип.

400-килограмова статуя на Алфредо Ди Стефано

Пред стадиона ви очаква огромна статуя на легендата на клуба Алфредо Ди Стефано. Аржентинецът всъщност прави и първата копка на стадиона, заедно с юноша от академията на клуба. Днес този юноша е неизменна част от първия отбор на тима – Дани Карвахал.

Статуята е открита през 2007 г., тежи 400 килограма и е висока 2 метра. Тя изобразява Ди Стефано докато се радва на отбелязан гол в турнира за КЕШ срещу унгарския Вашаш.

Стадионът е с капацитет от 6 хиляди седящи места, но се очаква лека реконструкция, с която той да бъде увеличен на 25 хиляди.

Estadio | Real Madrid Castilla

Подготвен за медиите

Стадионът е пригоден за излъчване на мачове на живо, но предлага на журналистите и две телевизионни студия. Има и солиден брой места за журналисти по трибуните, а на важни места са разположени камери, които да следят за засади.

Зидан и 8 играча от тима са играли на този стадион

На този стадион официалните си двубои играе Реал Кастия, който е дублиращият отбор на „кралския клуб“.  Зидан вече има опит с воденето на този отбор преди да заеме поста на първия тим.

Осем от играчите, които в момента са в клуба, са минали през дубъла на Реал и са играли в официален мач на новия стадион. Това са Начо, Карвахал, Каземиро, Валверде, Винисиус, Родриго, Васкес и Мариано.

Екологичен стадион

Целият проект на стадиона е съобразен с най-новите екологични изисквания към подобно съоръжение. Соларни панели захранват редица съоръжения на стадиона, включително и съблекалните. А филтри пречистват отпадната вода.

Стадион за много събития

Той първоначално бе замислен като дом на дублиращия отбор на Реал Мадрид. Но постепенно се видя, че стадионите могат да се използват за множество събития като концерти.

Той е пригоден за влизането на големи камиони, които карат техника за стадиони. Също така има голям паркинг и много входове, които да помогнат за лесното влизане и излизане на стадиона при по-мащабно събитие.

%d блогъра харесват това: