Пранди събира националите на двумесечен лагер в София

Мъжкият национален отбор по волейбол ще се събере на лагер въпреки липсата на официални мачове до края на календарната година. В подготовката ще се включат 17 състезатели, които ще тренират в София от 22 юни до 15 август, съобщиха от федерацията.

На всички играчи и служители ще бъдат направени тестове за коранавирус. В първите две седмици ще се наблегне само на физическата подготовка с фитнес и лека атлетика. Впоследствие селекционерът Силвано Пранди ще изведе тима на първа тренировка на 6 юли в софийската зала “Христо Ботев”.

Съжалявам, че бяха отложени всички мачове от Лигата на нациите и европейските квалификации, но това е ситуацията в световен мащаб. Трябва да бъдем търпеливи и внимателни. За мен обаче е важно да проведем този лагер, който ще ни даде възможността да поставим основите за квалификацията през януари. Също така ще видя и някои играчи, които досега не са попадали в националния отбор”, коментира италианският специалист.

От щаба на тима ще опитат да организират приятелски срещи за първата седмица на август, но предвид несигурната обстановка около коронавируса по-конкретна информация може да има около средата на юли.

 

Съставът за лагера в София:
Разпределители: Георги Братоев, Георги Сеганов, Владимир Станков
Диагонали: Цветан Соколов, Велизар Чернокожев
Посрещачи: Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Георги Петров, Аспарух Аспарухов, Гордан Люцканов
Центрове: Алекс Грозданов, Светослав Гоцев, Красимир Георгиев, Илия Петков, Мартин Кръстев
Либеро: Петър Каракашев, Кристиян Петров

%d блогъра харесват това: